La factura elèctrica ha baixat el 3,3% a l'agost respecte al juliol per a un consumidor mitjà acollit a la tarifa regulada (preu voluntari al petit consumidor o PVPC) després de la rebaixa dels peatges, la part del rebut fixada pel govern, que va entrar en vigor a principi de mes.

Segons el simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), la factura per a un consumidor domèstic tipus -amb una potència de 4,4 quilowatts (kW) i un consum anual de 3.000 quilowatts hora (kWh), és a dir 250 quilowatts al mes- s'ha situat en 60,8 euros a l'agost, en comptes dels 62,9 euros de juliol. En concret, entre els dies 1 i 31 d'agost, aquest consumidor tipus va pagar 15,2 euros de terme fix, 31,41 euros de consum, 2,38 euros d'impost elèctric, 1,26 euros de lloguer de comptador i 10,55 euros d'IVA.

No obstant això, el rebut tipus d'agost del 2015 (60,8 euros) és el 2,5% superior al del mateix mes del 2014 (59,29 euros). Al juliol, la factura es va encarir al voltant del 3% respecte al juny per les successives onades de calor, que van disparar la demanda d'electricitat i van obligar a posar en funcionament les centrals tèrmiques, que són més cares.

Per contra, el rebut s'ha abaratit a l'agost després de l'entrada en vigor, el dia 1, del Reial Decret Llei aprovat pel govern per rebaixar la part regulada de la factura, que suposa una mica més de la meitat del total i retribueix els costos del sistema, com el transport i la distribució. Segons els càlculs de ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, aquesta rebaixa dels peatges, que és de prop del 4%, suposaria un descens de la factura del 2,2%. Aquests càlculs sobre la rebaixa final de la factura es podrien veure alterats per l'evolució del component energètic del rebut, que suposa al voltant del 40% del total, i que depèn del comportament del mercat elèctric majorista.