Els treballadors d'Inovyn-Solvay han decidit manifestar-se el proper dimarts davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar que es garanteixi l'activitat de la planta de Martorell després que la multinacional química quedés exclosa de la subhasta del contracte elèctric per al 2016. El comitè d'empresa, que s'ha reunit aquest dimecres, reclama a la direcció d'Inovyn-Solvay que "iniciï la via judicial per a la resolució del conflicte" i que "posi tots els mitjans necessaris per garantir els llocs de treball", uns 500 de directes i uns 2.000 d'indirectes. La plantilla insta el Ministeri d'Indústria a crear "una taula de diàleg en què la prioritat sigui la viabilitat de la planta".

El president del comitè d'empresa d'Inovyn-Solvay, Jordi Calvo, ha avisat que la mobilització de dimarts que ve a la tarda davant la delegació del govern espanyol a Barcelona "no serà l'última" dels treballadors de la planta de Martorell. "Reivindicarem els nostres drets; direm que és una injustícia i que estem enmig d'un conflicte entre el govern i l'empresa", ha afirmat Calvo en declaracions a l'ACN, i ha recalcat: "Nosaltres volem que no es perdi cap lloc de feina". Els treballadors esperen rebre el suport de sindicats, partits polítics i entitats socials que en els darrers dies han expressat la seva solidaritat amb la plantilla de Solvay. Calvo s'ha mostrat "satisfet" i "agraït" pel suport rebut.

En un comunicat emès després de la reunió d'aquest dimecres, el comitè d'empresa ha mostrat l'"absolut rebuig i condemna per la falta de coherència en l'aplicació de la llei; en la interpretació realitzada del contracte elèctric per part de l'empresa, en la negligència de Red Elèctrica en el procediment d'aplicació de la llei i per la desproporcionada decisió presa pel Ministeri d'Indústria". El comitè lamenta que "aquest seguit de despropòsits s'ha realitzat sense tenir en compte les repercussions que es puguin produir sobre els llocs de treball i l'activitat industrial".

Després de quedar fora de la subhasta del contracte elèctric d'aquest dilluns per haver incomplert ordres de reducció de potència, segons el Ministeri d'Indústria, la multinacional va anunciar aquell mateix dia a la tarda una "revisió urgent" dels plans de futur de la planta de Martorell. Des de la central de Londres, els responsables de la companyia es van mostrar "absolutament convençuts" que havien complert totes les obligacions de l'acord d'interrompibilitat del contracte elèctric i van advertir de l'"impacte molt negatiu sobre el futur de la planta de Martorell, especialment per la necessitat de realitzar un programa d'inversions en els propers 1-2 anys".

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, es va mostrar aquest dimarts inflexible amb l'empresa química, sancionada a tornar els 24 milions d'ajudes públiques que va rebre el 2014 i a no percebre ajudes durant el 2015 i 2016. Ho va fer al Senat i en resposta al socialista José Montilla. El ministeri acusa l'empresa d'incomplir "sistemàticament" ordres directes pel que fa a la reducció de la potència en la central de cogeneració.