Vodafone ha ajustat a un total 1.297 treballadors el nombre d'empleats afectats pel procés d'acomiadament col·lectiu, després de constituir ahir a Madrid les dues taules negociadores amb els sindicats, per la fusió d'aquesta companyia amb Ono.

Els representants d'UGT, CCOO i STC als comitès d'empresa a les taules negociadores que han establert amb les dues companyies de telecomunicacions van rebre en la reunió d'ahir una "extensa documentació" referent a aquest procés de reestructuració de la plantilla, en la primera de les reunions del període de consultes, que tindrà una durada d'un mes.

Les taules negociadores, tant la de Vodafone com la d'Ono, estaran formades per un total de 13 titulars de la part sindical i el mateix nombre de la direcció. Les forces sindicals van exposar en una reunió que va tenir lloc ahir a les dues taules i com a resposta a la direcció el seu "rebuig total" als acomiadaments.

Fonts del sindicat Comissions Obreres van avançar ahir que la negociació amb els representants de la direcció de l'empresa es preveu "molt complicada", després de rebre de mans de la direcció una "extensa" documentació que traslladaran als seus assessors. Les negociacions pels acomiadaments es reprendran el dimarts 15 de setembre. Aquest procés d'acomiadaments col·lectius afecta el 21,5% del total de la plantilla de les dues companyies, que formen al voltant de 6.000 persones.

Dels 1.297 treballadors que la nova empresa preveu acomiadar, el 62% -805 persones- corresponen a Ono.

Vodafone va justificar els acomiadaments per les redundàncies generades en la seva integració amb Ono, així com també per la caiguda dels ingressos i del resultat d'explotació (EBITDA) que han patit les dues empreses en els últims anys.