El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, defensa que la solució al fenomen de la "sobrequalificació" -graduats universitaris que treballen en feines per sota de la seva qualificació- està en la creació de llocs de treball qualificats i, en cap cas, en la "restricció del flux de graduats" a les universitats.

Durant la inauguració, ahir, del curs acadèmic 2015-2016, el conseller va destacar que Catalunya se situa per sobre de la mitjana de l'OCDE, amb el 31% de la població d'entre 25 i 34 anys amb estudis universitaris, i el 47% de població d'entre 30 i 34 anys amb estudis superiors de formació professional o universitaris. El conseller va detallar que en el sistema universitari català hi ha actualment 230.000 alumnes repartits en els cicles de grau, màsters, i altres tipus d'estudis, tant presencials com a distància.

El conseller Mas-Colell va destacar que se superen els objectius marcats per la Unió Europea, amb el 47% de població d'entre 30 i 34 anys amb estudis terciaris, tant universitaris com de formació professional superior, cosa que suposa set punts per sobre de les xifres marcades per Europa.

Davant d'aquestes xifres, el conseller valora la preocupació pel "fenomen de la sobrequalificació", i creu que "la solució és la creació de llocs de treball qualificats". El conseller d'Economia també lamenta que "es menystingui i es falti al respecte" al sistema universitari català, i va insistir en el reconeixement internacional dels professionals formats a Catalunya, així com en l'important sector de recerca i d'innovació del país.