El departament d'Agricultura dóna suport a la millora i a la modernització de les xarxes de regadius amb ajuts per valor de 13,9 milions d'euros. Agricultura va publicar dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) una ordre per la qual s'aprova les bases reguladores dels ajuts a la millora i modernització de les xarxes de regadius. Els ajuts van destinats a comunitats de regants o altres comunitats d'usuaris d'aigües, principalment vinculades al regadiu.

S'ha establert una línia d'ajut destinada a finançar les obres i les instal·lacions de les xarxes col·lectives de reg de les Comunitats de Regants, en dues modalitats. La primera, la modernització integral d'un regadiu existent, consisteix en el canvi de la xarxa de reg per gravetat a una xarxa de reg pressuritzada o bé una millora substancial d'un sistema de reg a pressió existent (70% del pressupost disponible). La segona, obres de millora i modernització i elements que milloren la gestió del reg, incrementant l'eficiència i l'estalvi d'aigua (30% del pressupost disponible).

Els ajuts es destinaran principalment a la realització d'obres com la construcció de xarxes de transport i distribució, i capçals de reg fins a l'explotació individual; sistemes d'automatització i control del consum; instal·lacions de captació i elevació d'aigües; implantació i millora de les instal·lacions elèctriques vinculades als sistemes de reg; i embassaments i basses de regulació.

Els ajuts que preveu aquesta ordre tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).