La direcció general de Comerç i la d'Agricultura s'han compromès a inspeccionar catorze grans superfícies per comprovar que no s'estigui venent llet a pèrdues. El director general d'Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, explica que a l'agost es va reunir amb el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, per expressar-li "la preocupació per la sospita que alguna cadena vengui llet per sota del preu de cost com a venda reclam", i que Comerç es va comprometre a fer les inspeccions pertinents.

Els representants de les comunitats autònomes que s'han reunit amb el Govern per abordar la situació del sector lacti han coincidit aquesta setmana en la necessitat d'adoptar mesures estructurals per millorar el preu que reben els productors per la seva llet. Així ho van manifestar després de la reunió del Consell Consultiu celebrada dijous Madrid per preparar el consell de ministres europeus de demà en què s'analitzarà la situació actual del sector a tot Europa.

A aquesta reunió hi van assistir els consellers de l'àrea de totes les comunitats, llevat de Múrcia per motius d'agenda, i la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina.

La cita va servir per concretar les ajudes addicionals de 300 euros per vaca per a les explotacions que estan rebent preus més baixos, especialment a la cornisa cantàbrica, i que segons va avançar el secretari general d'Agricultura i Alimentació del ministeri, Carlos Cabanas, podria beneficiar 5.200 productors. Al final de la reunió, la consellera de Medi Rural de Galícia, Mar Quintana, va dir que dóna suport a totes les gestions "que està fent el govern" per resoldre la crisi d'un sector clau per a l'economia d'aquesta regió. Per la seva banda, la responsable de l'àrea a Castella i Lleó, Milagros Marcos, va advocar perquè des de Brussel·les es prenguin mesures d'intervenció, mentre que considera que la subvenció de 300 euros "és simplement per ampliar la liquiditat de les explotacions que pitjor ho estan passant en un moment puntual". Abans de la reunió, la consellera de Desenvolupament Rural i Recursos Naturals d'Astúries, María Jesús Álvarez, va mostrar la seva confiança que la Comissió Europea torni a apostar per "l'intervencionisme" per permetre una millora "estructural" del sector lacti a Espanya, ja que els ajuts addicionals, diu, poden contribuir "a desplomar més els preus".