El 46% dels graduats en FP ja troba feina nou mesos després d´acabar els estudis

Un treball posa de manifest que, com més nivell formatiu, més inserció laboral i de més qualitat

08.09.2015 | 00:00

El nombre de graduats que troben feina en els nou mesos posteriors a la finalització dels estudis continua pujant. Si l'estudi d'inserció laboral de la formació professional de l'any passat, que enquestava els que havien acabat el curs 2012-2013, ja apuntava un lleuger increment de l'ocupació, aquest 2015, amb enquestats que han acabat el curs el 2013-2014, ja són gairebé la meitat dels que finalitzen FP.
Així, segons les dades que van presentar ahir el Consell de Cambres de Catalunya i el departament d'Ensenyament, el 46,58% dels graduats troben feina durant aquests 9 mesos primers i ho fan amb més facilitat, els qui tenen un nivell de formació més alt, és a dir, FP superior, que no pas els de la FP de grau mitjà. El 39,10% dels graduats en grau mitjà troben feina 9 mesos després d'acabar, mentre que els de graduat superior, ho fan el 53,29%. Els qui han fet una FP dual, amb una part de pràctiques formatives a l'empresa, troben feina en un 59,11% dels casos. És la primera vegada que es disposen de dades sobrela FP dual, ja que es va implantar fa dos anys.
Aquest increments contrasten amb una petita davallada del percentatge de graduats que continuen estudiant, al voltant del 3%, del 42,88 el 2014 al 39,42% aquest 2015, però tot i això, segons va destacar el director general de Formació Professional, Melcior Arcarons, aquesta inserció no s'ha fet "a costa" de la continuïtat formativa dels alumnes. El 65% dels graduats de grau mitjà decideix continuar estudiant per accedir a grau superior, mentre que també ho fan el 64,76% dels graduats de superior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

El manifest presentat denuncia "fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents"

Enllaços recomanats: Premis cinema