Agricultura prospecta de forma intensiva els camps on s´ha introduït el cargol poma

Les tasques se centren a revisar visualment tot l'arrossar i tancar entrades i sortides d'aigua i desguassos

08.09.2015 | 00:00

Efectius de l'empresa Forestal Catalana prospecten des d'aquest cap de setmana de forma intensiva el camp d'arròs del terme municipal de Roquetes (Baix Ebre), entre la carretera C-12 i el canal de la dreta de l'Ebre, on van aparèixer 43 exemplars de caragol maçana fruit d'una introducció dolosa, segons ha denunciat el departament d'Agricultura davant dels Mossos. Les tasques, que en aquest moment se centren a revisar visualment tot l'arrossar i tancar desguassos així com entrades i sortides d'aigua, han permès localitzar fins aquest dilluns al migdia 27 exemplars més. La Generalitat també actua a la zona de l'Encanyissada, on s'han trobat també caragols possiblement introduïts dolosament.
De moment s'han recollit 27 exemplars del cargol Agricultura va anunciar divendres que les prospeccions es complementaran amb tractaments amb saponina per intentar eradicar qualsevol presència de la plaga.
No és el primer cop que apareixen exemplars de cargol maçana a la mateixa zona de Roquetes, al marge dret, que inicialment havia quedat lliure de la plaga. Fa tres anys, la Generalitat ja va detectar una probable introducció intencionada justament en aquest mateix espai -així com també uns quants quilòmetres més al sud, a Mianes, al terme de Tortosa. Les actuacions efectuades van permetre donar aquests focus per eradicats. Però la possibilitat que la plaga pugui remuntar el riu o estendre's des del tram superior dels canals fa témer que s'escampi definitivament per tot el delta de l'Ebre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema