Seat anuncia que destinarà 3.300 milions a Martorell per a I+D en els propers cinc anys

El directiu de Seat ha fet aquest anunci aprofitant la visita que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha fet a la planta

08.09.2015 | 15:34
El president del govern espanyol, a la planta de Martorell.
El president del govern espanyol, a la planta de Martorell.

El president del comitè executiu de Seat, Jürgen Stackman, ha anunciat aquest dimarts que la companyia pensa destinar fins a 3.300 milions d'euros durant els propers cinc anys en projectes d'investigació i desenvolupament (I+D) a la planta de Martorell. Stackman ha detallat que la intenció de Seat és utilitzar al menys part d'aquesta inversió prevista per a crear quatre nous models d'automòbil de la marca, entre ells el primer SUV compacte de Seat que té previst ser presentat durant el primer semestre de 2016 al saló de l'automòbil de Ginebra. El directiu de Seat ha fet aquest anunci aprofitant la visita que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha fet a la planta pel 40è aniversari del Centre Tècnic.

El 40è aniversari del Centre Tècnic de Seat, a Martorell, ha servit de marc al president del comitè executiu per concretar públicament el destí de la propera inversió que el grup Volkswagen té previst fer en la planta catalana. Així, Jürgen Stackman ha explicat que estan contractant 100nous enginyers per unir-se als 900 que ja tenen, perquè "no en són suficients" davant el volum de feina que esperen tenir en els propers anys. En aquest sentit, el directiu ha detallat que Seat "destinarà 3.300 milions en inversions i en I+D en els propers cinc anys" dins el complex de Martorell.

Això suposa, segons Stackman, "un 40% més" del que la companyia va invertir en els darrers cinc anys. Amb aquests diners, Seat preveu llençar "nous productes" i "quatre models en els propers dos anys", entre els que inclou el nou SUV. "Els plans de Seat són il·lusionants i ambiciosos. Estem compromesos amb el país, les persones i el talent jove d'Espanya", ha volgut afegir Jürgen Stackman. El vicepresident mundial de Compres del Grup Volkswagen i president del Consell d'Administració de Seat, Francisco Javier García Sanz, ha estat el més "agraït" a Rajoy per la seva visita en el seu discurs d'intervenció. A més, ha dedicat gran part de les seves paraules a lloar les "reformes" impulsades pel president espanyol i que, segons García Sanz, "ja estan donant els seus fruits".

"Tot és gracies a l'esforç conjunt del govern, els treballadors i les empreses. Però des d'Alemanya es percep aquest canvi positiu i es posa Espanya com a exemple a seguir per altres països de la UE. Segur que Merkel li ha traslladat", ha assegurat dirigint-se a Rajoy. Per últim, ha demanat que "l'estabilitat aconseguida" a l'economia espanyola persisteixi, perquè això "és clau per a les noves inversions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

El manifest presentat denuncia "fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents"

Enllaços recomanats: Premis cinema