Catalunya es va situar el 2013 per quart any consecutiu per sota de la mitjana pel que fa a recursos rebuts a través del model de finançament autonòmic, tal com va posar ahir de manifest el departament d'Economia a través d'un comunicat després de rebre les dades sobre liquidació del ministeri d'Hisenda.

Així, cada català va aportar 2.298 euros en concepte d'impostos, 349 més que la mitjana de l'Estat, i en va rebre a canvi 2.075, 53 menys que la mitjana estatal. D'aquesta manera, tenint en compte els euros per habitant, Catalunya va passar a ser la segona autonomia que més va aportar al model -fins aleshores era la tercera- però la desena que més va rebre un cop redistribuïts els recursos.

Els ciutadans que més van aportar al model de finançament el 2013 van ser els madrilenys, amb 2.642 euros per habitant. Després de Catalunya i seguida de ben a prop es va situar les Illes Balears, amb 2.296 euros. A la cua van quedar les Canàries (837 euros per habitant) i Extremadura (1.482).

De mitjana, cada espanyol va pagar impostos per valor de 1.949 euros i, un cop redistribuïts els recursos, en va rebre a canvi 2.128 euros.

Segons els càlculs del departament d'Economia, si es té en compte l'impacte del cost de la vida a cada autonomia, Catalunya cau fins a la catorzena posició, la penúltima, en recursos rebuts, amb 1.912 euros per habitant.