El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va confirmar ahir que l'abonament del 26% de la paga extra, suspesa el 2012, serà abonat "a principi d'octubre" i va dir que la resta de l'extra serà retornada en dues parts el 2016, tal com recullen els pressupostos.

El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial Decret Llei que autoritza un crèdit per abonar la segona quarta part d'aquesta extra i habilita les administracions públiques perquè també ho facin en funció de la seva disponibilitat pressupostària.

Montoro va dir que el Reial Decret aprovat ahir també restitueix els dies de lliure disposició que van ser anul·lats, de manera que els funcionaris recuperen l'últim dia de lliure disposició dels dos que faltaven per tornar i en podran gaudir fins al pròxim 31 de gener. El 50% restant de l'extra del 2012 serà retornat el 2016 "en dues parts", va asseverar Montoro.

El ministeri d'Hisenda va assegurar ahir que el retorn de la paga extra suspesa els 2012 als empleats públics no té res a veure amb la proximitat de les eleccions generals, sinó amb les condicions econòmiques que han millorat el 2015 i que ofereixen "marge" per realitzar aquests desemborsaments. Fonts d'Hisenda asseguren comprendre que els sindicats de la funció pública demanin que "s'acceleri" el pagament d'aquesta extra ajornada. Així mateix, reiteren que aquest desemborsament és motivat per la millora de la recaptació, que també va fer possible avançar al mes de juliol la part de la rebaixa fiscal que estava prevista per al gener del 2016.