L'empresa Home Meal, propietària de la cadena de plats preparats Nostrum, ha inaugurat aquest dilluns l'ampliació de les instal·lacions de Sant Vicenç de Castellet. Aquesta actuació, que ha tingut una inversió de més de 6 MEUR, permetrà triplicar la producció actual i arribar a les 150.000 racions diàries. L'objectiu, tal com ha explicat el president de Home Meal, Quirze Salomó, és convertir-se en "el referent europeu" del menjar casolà per emportar en un termini de quatre anys. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha visitat les instal·lacions de la companyia que properament obrirà establiments a França i que ja té la mirada posada a països com Alemanya, Suïssa o Bèlgica.

A banda de les seccions ja existents, l'actuació ha permès construir un nou edifici de serveis, s'ha obert una cuina experimental que facilita la recerca i el desenvolupament de nous productes i s'incrementa un 40% la capacitat de la gelateria. La inversió també ha servir per incorporar nova maquinària per a la fases d'envasat i també per ampliar sobretot les seccions de pasta i fregits, que incrementen per deu la seva capacitat. L'ampliació permet triplicar la producció de 50.000 racions diàries fins arribar a les 150.000.

Home Meal obrirà un establiment Nostrum a Montpeller aquest mateix mes i preveu que d'aquí a dos o tres mesos pugui instal·lar-se a París. En aquests moments la companyia té 130 establiments repartits per l'Estat i, amb la nova ampliació, preveu ampliar aquesta xifra als 500. Entre els països on l'empresa està treballant per ampliar el seu radi hi ha Alemanya, Suïssa o Bèlgica, "son acords amb inversions importants que es maduren lentament però arribaran dins els dos o tres propers anys", ha manifestat Salomó.

En aquests moments hi ha prop de 130 persones treballant a les instal·lacions bagenques i, segons ha explicat el director de l'empresa, dins els propers quatre anys es preveu duplicar aquesta xifra perquè "el treball a la cuina no es pot substituir". Salomó també ha explicat que Home Meal "s'adapta als menjars del lloc on inaugura els establiments", però ha anunciat una carta de menjars comuna perquè "la globalització ha fet que a les cases europees es mengi molt semblant".

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant la visita a l'empresa ha manifestat que Nostrum és "una marca consolidada" i que té "un model d'èxit". Alhora, Puig també ha manifestat que "l'economia catalana té dèficits d'inversió en el camp ferroviari", fent referència al Corredor Mediterrani i a la gestió per part del govern espanyol. "Les connexions són fonamentals per a la nostra economia i no ho hem resolt amb la política espanyola en els darrers 300 anys", ha afegit el conseller.