Home Meal, l'empresa propietària de la marca Nostrum, va inaugurar ahir oficialment les seves noves instal·lacions del polígon Les Vives de Sant Vicenç de Castellet, que han suposat una inversió de sis milions d'euros i que permetran multiplicar per tres la capacitat de les cuines. D'aquesta manera, l'empresa del sabadellenc Quirze Salomó, que dóna feina a més de 120 persones, està en condicions de triplicar el seu nombre de franquícies, que actualment és de 130, i d'expandir Nostrum per Europa mitjançant acords amb partners locals, segons que va explicar ahir Salomó.

La nova planta, que complementa la ja existent de Nostrum al polígon, incorpora, entre d'altres, una cuina experimental per a la recerca i el desenvolupament de nous productes i més espai (fins al 40% més) per a la secció de gelateria. A més, s'incorpora nova maquinària que permet l'automatització de les fases d'envasat i picking, amb una capacitat per envasar fins a 120.000 plats al dia. Amb tot, les seccions que creixen més a la renovada planta són les que corresponen a pasta i fregits, que poden incrementar fins a deu vegades la seva capacitat. Quant als plats frescos, la companyia triplica ara el seu potencial d'elaboració diària. L'ampliació de les instal·lacions comporta també l'entrada en servei d'una nova estació transformadora, una nova caldera de vapor i escomesa de gas i una nova central de fred que permet reduir el 90% el volum de gas d'efecte hivernacle, segons explica la companyia.