La Comissió Europea (CE) va anunciar ahir el repartiment entre els Estats membres de 420 milions d'euros, dels quals a Espanya correspondran 25,5 milions, per pal·liar els efectes de la crisi de preus en el sector lacti i de la carn de porc. El titular comunitari d'Agricultura, Phil Hogan, va donar a conèixer, en una reunió informal de ministres de la branca, detalls addicionals del paquet de mesures de 500 milions d'euros que Brussel·les va anunciar fa una setmana per respondre a les dificultats en el mercat agroalimentari europeu.

La ministra espanyola d'Agricultura i Medi ?Ambient, Isabel Garcia Tejerina, va dir que valora els 25,53 milions d'euros que la CE va assignar a Espanya per ajudar els ramaders, que permetran "injectar liquidació" a les explotacions. La CE va donar ahir més detalls del "nou i millorat esquema d'emmagatzematge privat per a la llet desnatada en pols", així com del que té previst posar en marxa pel formatge i per la carn de porc.

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) va exigir ahir que les ajudes al sector lleter es reparteixin segons els costos de producció de les explotacions i que no es discriminin les granges del model català respecte a d'altres territoris. El sindicat reclama que es tinguin en compte els costos de producció de les explotacions per repartir. Per a UP, no es pot acceptar un repartiment com els que s'han fet altres vegades, que afavoreix models d'explotació que no inclouen el majoritari a Catalunya,