L'empresa El Teu Soci Aeri (TSA) d'Andorra va presentar ahir la posada en marxa d'un servei d'aerotaxis des de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.

Segons va informar l'empresa, el director de TSA, Manel Campos, ha adquirit un bireactor que, des de final d'agost, té tots els permisos, autoritzacions i certificacions requerits per Aviació Civil Europea.

L'avió, amb una autonomia de 45 minuts de vol, és el model que millor s'adapta a les característiques de la pista de l'aeroport d'Andorra-la Seu, segons l'empresa.

Les tarifes del servei d'aerotaxi varien en funció del trajecte, les taxes dels aeroports i els serveis complementaris que pugui demanar el passatger.

Manel Campos va explicar ahir que "per exemple, un vol per a vuit persones des de l'aeroport d'Andorra-la Seu a les Illes Balears pot costar entre 2.500 i 3.000 euros". "El trajecte es pot fer en menys d'una hora i això suposa un gran estalvi de temps, de desplaçaments i d'esperes", va afegir.

L'avió, model Cessna Citation II, disposa d'altes prestacions que permeten volar a altures similars o superiors a les dels avions comercials i, per tant, evitar les turbulències i el mal temps i oferir la màxima comoditat, segons assegura l'empresa.

El servei d'aerotaxi pretén facilitar als empresaris i clients particulars les comunicacions i vol ser una eina bàsica per al desenvolupament dels negocis i viatges d'aquesta zona, ja que els aeroports de Barcelona i Tolosa estan a molts quilòmetres, segons concreta TSA.