El Govern va aprovar ahir autoritzar el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a licitar el contracte del servei de gestió i explotació del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell. El contracte es farà en la modalitat de concessió per una durada de vint-i-cinc anys.

El Govern afirma que la fórmula més adient per explotar el centre és un contracte de gestió de serveis públics, en la modalitat de concessió, entre l'Administració i l'empresa privada, ja que les característiques del centre "requereixen un coneixement específic del sector i del desenvolupament d'estratègies associades amb l'objectiu de garantir uns estàndards elevats d'eficàcia i eficiència", segons fonts de l'executiu. D'aquesta manera, el Centre de Formació Professional d'Automoció es veurà enriquit per la implicació directa de la indústria de l'automoció i alhora tindrà més capacitat de millorar la inserció laboral dels joves, la qualificació professional dels treballadors i la competitivitat de les empreses.

Amb la posada en marxa del Centre de Formació Professional d'Automoció, el Govern diu fer palesa la seva "aposta per la formació, la innovació i l'excel·lència que situarà Catalunya com a referent europeu i internacional". El centre, assegura el Govern," busca millorar la inserció laboral dels joves, impulsar la millora de la qualificació dels treballadors i la competitivitat de les empreses i reforçar l'atractiu de Catalunya per acollir inversions de les multinacionals del sector".