L'alcalde de Martorell demana una reunió amb Rajoy per parlar de Solvay

Fonollosa insta el president espanyol a buscar "punts d'entesa" que permetin garantir la continuïtat de la companyia

16.09.2015 | 11:39

L'alcalde de Martorell (Baix Llobregat), Xavier Fonollosa, ha enviat una carta al president Mariano Rajoy per demanar-li una reunió per afrontar la situació que viu la planta de Inovyn-Solvay. La companyia ha quedat exclosa de la subhasta del contracte elèctric per al 2016, fet que posa en perill la seva continuïtat, amb la conseqüent pèrdua de 500 llocs de treballs directes i 2.000 indirectes. En el seu escrit, Fonollosa lamenta que Rajoy hagi visitat recentment la fàbrica de Seat a Martorell sense atendre les inquietuds dels treballadors d'Inovyn-Solvay. Per aquest motiu s'ofereix a parlar-ne en persona, assegurant que té "la plena confiança que podran arribar a punts d'entesa".

Xavier Fonollosa també critica no haver tingut constància oficial i institucional de la visita de Mariano Rajoy a Seat, ja que assegura que hagués desitjat poder-li traslladar la situació del municipi, però també explicar-li "altres qüestions de rellevància social, econòmica, política i institucional" que considera que ha de conèixer.

A la mateixa carta, l'alcalde de Martorell recorda al president del govern espanyol que poder optar a la subhasta del contracte elèctric suposa un "abastiment clau" per a la planta d'Inovyn-Solvay. Si bé admet la possibilitat que la companyia hagi pogut produir alguna presumpta infracció tècnica, considera que l'exclusió de la subhasta és "una decisió desproporcionada" per les repercussions econòmiques que pot comportar, i remarca la necessitat d'afrontar la situació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema