El tèxtil sostenible es mostrarà enguany a Ecoviure i un dels projectes que hi tindrà un pes destacat és el de Cotó Roig, la iniciativa de dues bagenques per oferir al mercat teixits de cotó de proximitat i de producció integrada, segons avancen els organitzadors de la fira manresana.

Àngels Perramon i Rosa Escalé van obtenir fa un any una primera collita de 1.000 quilos de cotó d'una cooperativa d'Andalusia, que s'ha filat i teixit al Bages i que ja ha estat utilitzat per artesans, dissenyadors i petits productors tèxtils per elaborar els seus productes.

A la propera edició d'Ecoviure es podrà conèixer com ha estat aquest procés per anar fins a l'origen de la producció tèxtil, a l'agricultor que cultiva la planta de cotó, i com es fa la transformació de la matèria primera fins a obtenir el producte final que arriba al consumidor. A la fira s'exposaran algunes de les peces ja acabades fetes amb el cotó de Cotó Roig i que han estat elaborades per dissenyadors i artesans. Cotó Roig va ser possible amb una campanya de micromecenatge.