El nombre de dominis puntCAT a la xarxa se situarà en 100.000 adreces digitals a final d'aquest any coincidint amb el desè aniversari d'aquesta extensió, segons Ricard Huguet, president de la Fundació .CAT. El domini puntCAT ha mantingut un creixement sostingut els últims cinc anys del 15% anual mentre que la resta de dominis com el .es i el .com han crescut molt poc o han registrat decreixements.

En l'actualitat, el 57% dels puntCAT són d'empreses i ocupen el 13% de la quota de mercat del cens de dominis que hi ha a Catalunya. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va qualificar ahir d'"estructura d'estat" el puntCAT i es va fixar com a objectiu pròxim obtenir el domini de país independent puntCT.

Huguet va recordar que la resta de dominis, com és el cas del .es va quedar "estancat" amb un lleuger creixement del 3%, el .com que va retrocedir el 9%, el .net que va caure l'11% i el .org que es va reduir el 9%. La quota de mercat actual del puntCAT de dominis del mercat català ocupa el 13%, una xifra que el mateix Huguet ha considerat rellevant.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va tancar ahir l'acte de celebració d'aquest desè aniversari de l'autorització del puntCAT, el 16 de setembre del 2005, en el marc del Congrés IOT (Internet de les coses) que es va inaugurar ahir a Barcelona i que es mantindrà fins demà. Borràs va qualificar el domini com una estructura d'estat més de Catalunya i s'ha marcat com a pròxim objectiu obtenir el domini de dues lletres CT, que suposaria que Catalunya hauria assolit la independència. "Tenim un repte al davant i no renunciem a tenir ben aviat el domini de dues lletres", va reblar. La consellera va comparar la mobilització unitària que actualment s'està desplegant a favor del procés sobiranista amb la mobilització de 98 entitats i associacions culturals, les 2.615 empreses i les 65.468 persones que van donar suport a la candidatura del puntCAT amb l'objectiu d'obtenir l'autorització del domini. Després de deu anys, el puntCAT "és una història d'èxit que demostra que quan anem tots junts ho aconseguim", va dir Borràs. El director general de telecomunicacions, Jordi Puigneró, va assenyalar que la història dels primers deu anys del domini puntCAT són "deu anys d'independència digital a la xarxa".