Regió 7

El govern recorre al TC el decret que reforma la Llei de Comerç

19.09.2015 | 00:00

El govern central va autoritzar ahir la presentació d'un recurs al Tribunal Constitucional contra el decret llei que reforma la llei catalana de comerç, perquè entén que entra en conflicte amb la normativa de la UE en prohibir l'establiment d'equipaments comercials fora de zones urbanes.
L'acord sol·licita al president Rajoy la interposició de recurs d'inconstitucionalitat contra el Decret llei de la Generalitat 7/2014, de 23 de desembre, pel qual es deroguen la lletra b) de l'apartat 3 i el segon paràgraf de l'apartat 4 de l'article 9 del Decret-llei 1/2009, de 22 de desembre, d'ordenació dels equipaments comercials. El recurs té el dictamen favorable i preceptiu del Consell d'Estat.
El govern considera que la norma catalana impedeix que existeixin establiments comercials fora de la trama urbana consolidada, vulnerant allò disposat, amb caràcter bàsic, a la Llei d'Ordenació del Comerç Minorista i a la Llei de Lliure Accés a les Activitats de Serveis i el seu Exercici, prohibició que a més és contrària al dret comunitari. L'executiu recalca que ja ha defensat l'aplicació d'aquests principis davant lleis de comerç similars d'altres comunitats autònomes. A més, l'ens considera que l'instrument normatiu elegit, un decret llei, no és apropiat perquè, atès que el seu ús, segons l'article 64 de l'Estatut, ha de ser excepcional i justificar-se per una necessitat extraordinària i urgent, en aquest cas no es compleixen les condicions requerides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

El manifest presentat denuncia "fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents"

La DO Pla de Bages es presenta a Barcelona davant 400 professionals

La DO Pla de Bages es presenta a Barcelona davant 400 professionals

Els tretze cellers de la denominació participen en un acte de divulgació dels vins bagencs

Enllaços recomanats: Premis cinema