Unió de Pagesos va demanar ahir a la tarda al conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, en una reunió mantinguda al departament, que defensi les propostes del sindicat davant el ministeri per tal de poder fer front a la "greu crisi de preus que pateix el sector de la fruita dolça". Es tracta d'un ajut d'Estat per a les explotacions que inclogui mesures financeres i fiscals i incrementar la quota de transformació de la fruita en suc ja que, segons el sindicat, les 38.400 tones autoritzades pel ministeri han resultat insuficients. Per a la UP, l'Estat també hauria d'impulsar mesures per millorar la rendibilitat de les explotacions incrementant l'ajuda a l'assegurança agrària i millorant-la.

Entre les mesures financeres i fiscals que exigeix el sindicat hi ha préstecs de campanya amb interès bonificat del 100%, refinançar el deute d'aquestes explotacions amb la subvenció del 100% del cost de l'aval i el cost de l'estudi de les mesures de refinançament i adequar els mòduls de l'IRPF als ingressos reals.

Pel que fa a l'assegurança agrària, UP demana que cobreixi els danys reals en qualitat i quantitat, amb un nou pla de reconversió varietal per adaptar les produccions a les demandes del mercat, i a través d'una taula sectorial de transferència de varietats que promogui uns preus de royalties assumibles per la pagesia.