La Fundació Lacetània celebra a partir del 2 d´octubre els 25 anys

Un sopar a Món Sant Benet que presidirà el conseller Puig obrirà el calendari de commemoracions del primer quart de segle de l'entitat

26.09.2015 | 07:53

La Fundació Lacetània celebra enguany el seu 25è aniversari i iniciarà els actes commemoratius el proper dia 2 d'octubre amb un sopar a Món Sant Benet, que tindrà la presència del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig. A l'acte s'ha convidat totes les persones que han format part del Patronat i de les diferents Comissions Executives, així com col·laboradors, empreses i centres educatius que al llarg d'aquests 25 anys han tingut relació amb la Fundació Lacetània. Al llarg de l'any, està previst que se celebrin altres actes de caire més acadèmic i professional per celebrar l'aniversari.
La Fundació es va crear el 1990, i al llarg de la seva trajectòria ha estat un referent de la col·laboració publicoprivada al Bages i d'implicació dels diferents agents que prenen part en la formació professional, ja siguin centres d'ensenyament, com empreses i institucions. Un dels projectes clau de la Fundació ha estat la creació del Centre de Formació Pràctica (CFP) per a la formació i reciclatge dels professionals del sector del metall del Bages. El CFP, que a principis del 2016 celebrarà els seus 15 anys, col·labora amb les empreses com a soci tecnològic en l'assessorament i desenvolupament de projectes tècnics. Des de la seva creació, el CFP ha impartit prop de 600 cursos que han aplegat més de 7.000 alumnes.
La creació de la Fundació Lacetània va ser una iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa, la Patronal Metal·lúrgica del Bages i l'institut Lacetània per harmonitzar els criteris de gestió de les pràctiques dels alumnes a les empreses i enfortir les relacions entre els centres educatius amb estudis de formació professional i el teixit empresarial. Actualment, en formen part 11 instituts de la comarca, encara que no tots amb oferta d'estudis de formació professional. Només en els darrers 5 anys ha gestionat prop de 1.500 convenis de pràctiques, molts dels quals han afavorit la inserció laboral dels alumnes d'FP en empreses de la comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Gortázar espera que la formació de Govern afermi la recuperació

Gortázar assegura que anar a unes terceres eleccions «hagués estat el símptoma d'un problema»

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

La ràtio de morositat de CaixaBank segueix se situa actualment en el 7,1 %

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

El president del BBVA visita les direccions territorials del banc a Catalunya

Jaume Guardiola: ´No hi ha hagut cap negociació amb Banc Popular´

El directiu considera «lògic» pensar que hi haurà un altre procés de concentració a Europa

Enllaços recomanats: Premis cinema