El president de Volkswagen, Martin Winterkorn, ha dimitit avui després de l'escàndol per la manipulació de les emissions de gasos contaminants en els seus vehicles diésel a EUA. En un comunicat difós ahir per la firma alemanay, Winterkorn assumeix tota les responsabilitats per aquest escàndol.

Mentrestant, la fiscalia de Braunschweig estudia l'obertura de diligències contra Volkswagen després de rebre diverses denúncies de ciutadans per aquesta pràctica de la companyia. Segons va explicar la fiscalia, aquest organisme analitza la possibilitat de donar passos legals contra els empleats de Volkswagen responsables dels fets.

A Espanya, l'associació de consumidors Facua demana una investigació a Espanya, no només a Volkswagen, per "determinar o descartar" si més fabricants estan cometent "irregularitats similars per "falsejar els nivells d'emissions contaminants".

Si es provés que els fabricants han manipulat també aquest mesurament hauria d'haver-hi sancions econòmiques i millorar-se la legislació en matèria d'homologació de vehicles, adverteix.

Facua demana crear una Comissió d'Investigació al Congrés dels Diputats perquè els grups parlamentaris rebin "amb total transparència" els resultats de les investigacions i avaluïn les mesures que han d'aplicar-se. També defensa que actuï la Comissió Europea, tal com li han reclamat França i el Regne Unit, i critica la "passivitat" del Govern espanyol.