La planta de sal de Súria, a punt per al primer trimestre del 2016

ICL Iberia i la multinacional holandesa AkzoNobel formalitzen l'acord per a la comercialització de la sal que s'extregui de la mina bagenca

26.09.2015 | 07:53

La nova planta de sal d'ICL a Súria entrarà en funcionament el primer trimestre del 2016, segons va confirmar ahir l'empresa que explota les mines de Sallent i Súria. ICL i la química holandesa AkzoNobel van formalitzar ahir la signatura de diversos acords (fets públics el juliol de l'any passat) per a la producció i la comercialització, a llarg termini, de sal vacuum i potassa blanca, després que les autoritats de competència hi hagin donat llum verd.
L'acord signat per AkzoNobel Industrial Chemicals i la filial d'ICL a Espanya, ICL Iberia, preveu la producció per part d'ICL, i la comercialització per part d'AkzoNobel, d'1,5 milions de tones anuals de sal vacuum d'alta qualitat. A més, 50.000 tones de potassa blanca seran produïdes i comercialitzades per ICL. Els acords estableixen que ICL finançarà i construirà dues plantes de producció a les seves instal·lacions de Súria, cadascuna de les quals permetrà la producció de 750.000 tones de sal vacuum. La projectada segona planta de sal està prevista que estigui operativa el 2018.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema