El president de Seat assegura que no hi ha risc per a les inversions de VW a Martorell

La companyia espanyola admet que va muntar motors manipulats de Volkswagen als seus cotxes, però no sap quants

26.09.2015 | 07:53
Interior de la planta de Seat a Martorell

El president de Seat, Jurgen Stackmann, va assegurar ahir que "no hi ha risc" pel cas Volkswagen per a les inversions de 3.300 milions d'euros anunciades per a la planta de Martorell. En declaracions facilitades a Efe per un portaveu de la companyia, el president de la companyia espanyola del grup Volkswagen va afirmar, a més, que els cotxes que equipen el motor EA 189, protagonista de l'escàndol als Estats Units, són "absolutament segurs per a la circulació".
La companyia va admetre ahir que va muntar motors manipulats dièsel EA189 de Volkswagen en un número indeterminat dels seus cotxes fabricats a Espanya. Un portaveu de Seat va explicar que la companyia "ha equipat també els motors EA189 del Grup Volkswagen en alguns dels seus vehicles".
La companyia ha iniciat una investigació sobre el nombre d'aquests tipus de motors que ha instal·lat en vehicles a Espanya i per aclarir si s'hi va utilitzar el software que altera les dades sobre emissions en aquests propulsors. Encara que la marca diu desconèixer el nombre de vehicles afectats en relació amb els 11 milions que el grup matriu Volkswagen ha reconegut a tot el món, fonts no oficials vinculades a Seat citades pel País en la seva edició d'ahir estimen que "la filial espanyola del consorci alemany va muntar més de mig milió d'aquests propulsors als seus turismes des del 2009", cosa no confirmada per Seat.
El mateix portaveu de Seat es va remetre a "la investigació en curs que està fent Volkswagen per determinar els models equipats amb aquest motor", i va assegurar que l'actual gamma de models de Seat ja no utilitza els motors implicats en el frau, perquè ha incorporat la nova generació 2.0 TDI adaptada a la normativa Euro 6. Afegeixen que "tots els seus vehicles nous venuts a la UE equipats amb els motors EU 6 compleixen, sense excepció, els requisits legals i les normes mediambientals".
El president, Jürgen Stackmann, va declarar que "només quan aquesta investigació estigui completament acabada i sapiguem de què estem parlant realment, estarem en condicions d'informar els nostres clients i el públic sobre el nombre i els detalls dels cotxes afectats". En relació amb les inversions anunciades pel Grup Volkswagen per a Espanya, amb un total de 4.200 milions, dels quals 3.300 correspondran a Martorell (destinats a R+D+i i al desenvolupament de quatre nous models), Stackman va afegir que "tenim un pla clar, un pla fort de marca, i es mantindrà sòlida". "No hi ha necessitat de pensar en una cosa així", va afegir Stackmann, en al·lusió a un hipotètic risc per a les inversions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema