El sindicat UGT, amb majoria al comitè d'empresa de Seat, va demanar ahir al govern central que rectifiqui i desisteixi d'exigir a la companyia automobilística la devolució de les ajudes rebudes en concepte de vehicle eficient d'aquells cotxes venuts i afectats pel frau de les emissions de gas.

La central sindical considera "deplorable" que el govern hagi reclamat la devolució d'aquestes ajudes en considerar que amb aquesta actitud està centrant els seus esforços a "agreujar encara més la crisi" del Grup Volkswagen, al qual pertany Seat.

En un comunicat, UGT de Catalunya assegura que el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme està "posant en risc milers de llocs de treball directes i indirectes a Catalunya". En aquest sentit, el sindicat demana al govern "una rectificació" i "el compromís amb la plantilla de Seat".

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va assegurar dissabte que el govern espanyol reclamarà a Seat que torni les ajudes rebudes en concepte de vehicle eficient en els models afectats pel frau de les emissions contaminants. Soria va explicar que l'executiu espanyol encara està a l'espera que la companyia automobilística li indiqui el nombre de vehicles fabricats i venuts, dins i fora de l'Estat, que han estat manipulats.