Seat va xifrar ahir en 700.000 els vehicles comercialitzats a tot el món que ha equipat amb el motor dièsel manipulat per reduir les seves emissions contaminants, i va anunciar que es posarà en contacte amb els propietaris dels cotxes perquè passin una revisió en centres autoritzats.

Aquests 700.000 són el 6 % dels 11 milions de vehicles que el grup Volkswagen, al qual pertany Seat, ha venut entre el 2009 i el 2015 equipats amb aquesta família de motors dièsel EA189, potencialment manipulats amb un software que identifica quan un cotxe és sotmès a inspecció d'emissions i altera el règim del motor per emetre menys gasos contaminants.

Malgrat facilitar aquesta informació, la companyia no ha concretat encara els models que estan afectats i es troba encara en procés d'identificar quantes unitats tenen el software activat i en quins mercats s'han comercialitzat, si bé ja ha anunciat que ultima un web que permetrà identificar els vehicles afectats.

Amb aquestes 700.000 unitats de Seat, es completa la xifra d'11 milions equipats amb aquest motor dièsel, ja que són 5 milions de la marca Volkswagen, 2,1 milions d'Audi, 1,2 milions de Skoda, i la resta, fins a 1,8 milions, de Volkswagen Vehicles Comercials.

El nou president del grup Volkswagen, Matthias Müller, va comunicar en una videoconferència amb els responsables dels mercats en què opera el grup que el software està activat només en una part dels 11 milions de vehicles que porten el motor dièsel EA189, de manera que el nombre de vehicles realment afectats serà inferior.