El conjunt dels grups parlamentaris de la comissió d'Indústria i Energia del Congrés dels Diputats s'ha compromès per trobar una solució per a l'empresa Inovyn Solvay perquè hi hagi garanties de mantenir la inversió i els llocs de treball a la planta amb seu a Martorell. Així es desprèn d'una reunió mantinguda dimecres al Congrés amb l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el primer tinent d'alcalde del consistori, Adolf Bargués, i el president del comitè d'empresa de Solvay, Jordi Calvo.

L'alcalde Xavier Fonollosa explica que "la trobada va anar força bé, amb una posició unànime dels grups parlamentaris a favor de l'empresa i el compromís personal del portaveu de la comissió. Aquest compromís passa per buscar alternatives perquè l'empresa no hagi de suportar el cost econòmic i, per tant, no hagi de prescindir dels treballadors i tancar les portes, que és l'anunci que ha fet Ino-vyn Solvay si no hi ha una resolució favorable".

Inovyn Solvay va quedar fora de la subhasta del contracte elèctric. La resolució del ministeri d'Indústria i Energia implica que l'empresa no pugui esdevenir proveïdora del servei d'interrompibilitat durant els exercicis 2015 i 2016. Fonollosa creu que "tècnicament els incompliments no estan gaire demostrats i, tot i no entrar en valoracions tècniques, la sanció és exagerada i pot tenir unes conseqüències greus en cas d'un hipotètic tancament de l'empresa".