Agricultura no incrementarà els requisits per a la inspecció dels equips de fitosanitaris

04.10.2015 | 00:00

El departament d'Agricultura s'ha compromès a no obligar a modificar els circuits de pressió dels equips d'aplicació de productes fitosanitaris ja instal·lats dins la cabina del tractor, entre altres qüestions, per poder passar la revisió, després de les esmenes que el sindicat Unió de Pagesos va presentar al manual d'inspecció d'aquests equips. Aquest manual no permet la presència de circuits de pressió dins la cabina del tractor, i per tant, requereix instal·lar electrovàlvules que poden tenir per al pagès un cost de fins a 1.500 euros. El sindicat defensa inspeccionar només si el circuit de pressió és correcte, independentment d'on estigui ubicat.
Un altre punt del manual que es revisarà a proposta del sindicat, segons van informar els responsables del departament a Unió de Pagesos aquesta setmana en una reunió, és el que obliga que tots els pulveritzadors dels equips siguin idèntics (tipus, material, origen, color) i amb dispositiu antidegoteig, per poder instal·lar una aixeta que tanqui l'entrada del caldo (aigua i producte fitosanitari) al circuit que alimenta els broquets. Així, mentre circuli el tractor amb fitosanitaris entre una parcel·la i una altra, aquest circuit estarà tancat i no vessarà caldo pels broquets.
El departament també gestionarà les sol·licituds dels equips que tinguin problemes per trobar empreses disposades a fer la inspecció, i garantir-ne la realització a través del servei de Mecanització Agrària de Lleida.
A més, Agricultura introduirà dins de la inspecció una modificació per conèixer quants equips d'aplicació de fitosanitaris comercialitzats a partir del novembre del 2011 no passen la inspecció per un defecte de disseny, i no d'ús, i demanar així responsabilitats als fabricants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

El manifest presentat denuncia "fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents"

Enllaços recomanats: Premis cinema