L'escola d'idiomes Madison, fundada el 1989, s'ha consolidat com un de les escoles d'idiomes de referència de Manresa i el Bages. Actualment té un centre a Manresa i, des del curs acadèmic passat, un altre a Sant Fruitós de Bages.

El fundador del centre d'ensenyament de llengües és Eduard Salas. És llicenciat en Filologia i va viure un temps als Estats Units. A Catalunya, coincidint amb la fundació de TV3, va treballar per als serveis de doblatge del canal autonòmic i va ser amb tot aquest bagatge i experiència que el 1989 es va decidir a crear l'escola d'idiomes a la ciutat de Manresa. Des de llavors fins ara, el centre ha format en idiomes uns cinc mil alumnes, segons explica Salas.

El mateix Salas explica que inicialment feia classes d'anglès, que és l'idioma que sempre ha tingut més demanda, i també de francès, alemany i italià, que són els idiomes estrangers més habituals. Amb el temps, però, l'oferta s'ha ampliat i comenta que també "toquem idiomes menys convencionals a les acadèmies", com el xinès, el japonès, el rus i l'àrab, juntament amb el català i el castellà, aquests dos últims per als nouvinguts. I puntualment, Madison també ha fet cursos d'altres idiomes com el finès, l'holandès, el portuguès o el romanès.

La vinculació de Salas amb la traducció ha portat Madison a treballar com a agència de traducció en molts idiomes, i també inclou les traduccions jurades en la seva oferta.

Pel que fa a l'evolució de l'ensenyament de llengües, Salas explica que quan va néixer Madison, fa més de 25 anys, "l'ensenyament era molt mecànic i tradicional", i que Madison va incorporar el vídeo. En aquest punt explica que el fet d'haver viscut als Estats Units li permetia accedir a material audiovisual que "en aquells moments era molt innovador i accedir-hi des d'aquí era difícil". Amb el temps, diu, aquesta etapa es va superar, com també les aules amb ordinadors.