La Comissió Europea (CE) considera que Espanya incomplirà els objectius de reducció del dèficit públic marcats per la UE, a la vista del projecte de pressupost per al pròxim exercici presentat, i per això li demana que prengui les "mesures necessàries".

"L'anàlisi de la Comissió confirma el risc d'incompliment del Pacte d'Estabilitat i Creixement tant el 2015 com el 2016, com ja vam dir a la primavera" ja que queda amb un dèficit del 4,5% i el 3,5% del PIB, respectivament, va dir ahir el comissari europeu d'Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, després de la reunió de l'Eurogrup.

Això suposaria que el país sobrepassaria de 3 i 7 dècimes els seus objectius, respectivament.

Davant aquesta situació, la CE recomanarà avui formalment a Espanya que executi "estrictament" el pressupost del 2015 i que prengui les "mesures necessàries en el procés pressupostari nacional per assegurar que el pressupost del 2016 complirà" els objectius, segons Moscovici. A més, a la llum d'aquest risc i que l'esborrany no inclou dades completes dels governs regionals, es convidarà les autoritats a enviar una actualització pressupostària poc després que es constitueixi el nou govern resultant de les eleccions previstes per al 20 de desembre.