Esade tornarà a organitzar a Sant Benet la jornada de lideratge empresarial el proper 19 d'octubre, però ho farà en un format diferent, i a porta tancada, sense públic ni periodistes. Així, la cita, organitzada habitualment per la càtedra de Lideratge i Governança Democràtica que presidia Jordi Pujol, es reprèn després que no se celebrés el 2014, a l'estiu del qual Pujol va confessar els seus compte sa l'estranger.

Segons explicava ahir La Vanguardia, la jornada abordarà en aquesta ocasió la qüestió de la representativitat empresarial, i tindrà la presència de Joaquim Gay de Montellà (Foment del Treball), Josep González (Pimec), Miquel Valls (Cambra de Comerç), i Joan Rosell (CEOE). A més, hi haurà representació de FemCat i el Cercle d'Economia.

Segons els organitzadors, explica La Vanguardia, la decisió de celebrar la trobada a porta tancada es deu al fet que Esade busca "trobar un espai en què els participats se sentin més confortables en la discussió". Segons l'escola de negocis, calia "redimensionar" una jornada a la qual la presència de públic i de la premsa li generava "dispersió en el debat". A més, es vol que la jornada tingui un caràcter més acadèmic que en anteriors edicions.

Les jornades d'Esade se celebren a Sant Benet des del 2007 i habitualment havien adquirit un caràcter molt polític, marcat per la presència de Pujol i altres dirigents catalans i de l'estat com Felipe González, Miquel Roca, Josu Jon Imaz, Artur Mas, Ramón Jáuregui o Javier Solana, entre molts altres. En l'edició del 2012 Jordi Pujol i Javier Solana van mantenir una sonada picabaralla pel tracte rebut per Catalunya per part d'Espanya.