El Bages va començar a revertir el 2013 la seva pèrdua de pes empresarial a Catalunya

La comarca va trencar fa dos anys la tendència a destruir ocupació, i per primer cop durant la crisi va generar nous llocs de treball

12.10.2015 | 07:11

El sector empresarial privat del Bages va iniciar molt modestament l'any 2013 (l'últim del qual figuren dades completes al registre mercantil) la seva remuntada després dels anys més durs de la crisi. Sobretot, si les dades es contextualitzen amb relació al conjunt de Catalunya. És el que es desprèn, entre altres conclusions, de l'estudi "Creixement econòmic i activitat empresarial al Bages 2009-2013", l'índex de dinamisme empresarial comarcal que elabora la Cambra de Comerç de Manresa amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona. Així, malgrat que durant el 2013 i amb relació al 2012 el Bages va continuar caient en nombre d'empreses (-0,22%) i en valor afegit brut (-0,04%) i que l'ocupació només va incrementar-se el 0,72%, durant aquest any la comarca va guanyar pes respecte del conjunt de Catalunya en nombre d'empreses (0,01%), ocupats (0,03%) i VAB (0,02%).

Aquest tímid increment de dinamisme empresarial respecte del conjunt català contrasta amb la pèrdua de pes relatiu del període 2009-2013, quan el Bages va retrocedir el 0,04% en empreses, el 0,05% en ocupats i el 0,05% en VAB amb relació al total del país. En termes absoluts, durant el període 2009-2013, el Bages va perdre el 2,52% d'empreses, el 2,86% del nombre d'ocupats i el VAB va retrocedir l'1,53%. En aquest període, el dinamisme del sector privat de l'economia bagenca va seguir l'estela de la del conjunt català, però de manera més negativa. El 2013, però, va iniciar-se a la comarca un modest canvi de tendència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema