El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va assegurar ahir que la inversió prevista a la planta de Seat de Martorell "hi serà", però va dir que no sap si es farà "en tota la seva màxima dimensió". En una entrevista a Rac1, el conseller va confiar que els 3.300 milions d'euros previstos a la planta automobilística del Baix Llobregat Nord es mantinguin perquè "les inversions en nous productes i en R+D" són bàsiques per mantenir "la quota de mercat i el prestigi" d'un grup com Volkswagen. Puig, que va deixar clar que l'empresa encara no ha decidit què farà, va explicar que una opció és que la companyia alemanya acabi "revisant el calendari" i endarrereixi les inversions al Baix Llobregat.

"Seria naïf si digués que no perilla la inversió a Martorell. Estem parlant del primer productor mundial de vehicles (...) La inversió hi serà, el que no sé és si hi serà amb la màxima dimensió", va dir Puig. El conseller va explicar que ha tingut contacte amb els directius de Seat a Espanya i també amb directius de Volkswagen. "Saben que el president i jo estem disposats a poder tenir un intercanvi quan tinguin les idees clares", va afegir. Puig va reiterar que el Govern està compromès amb Seat i l'automoció catalana i considera que l'escàndol del trucatge de les emissions de Volkswagen "tindrà repercussions importants en tota la indústria de l'automòbil".

Al principi de setembre, Seat va anunciar que destinaria fins a 3.300 milions d'euros durant els propers cinc anys en projectes d'investigació i desenvolupament (I+D) a la planta de Martorell. La intenció era utilitzar una part d'aquesta inversió prevista per crear quatre nous models d'automòbil de la marca, entre ells el primer SUV compacte de Seat. Dimarts passat, però, el nou president del grup Volkswagen, Matthias Müller, va assegurar als treballadors que cancel·laria o retardaria totes les inversions que no fossin "absolutament necessàries", sense concretar quines.

D'altra banda, el líder d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, va instar ahir els governs espanyol i català a "dedicar els màxims esforços" les pròximes quatre setmanes per assegurar que "no perillen" les inversions que Volkswagen ha anunciat per a Seat i garantir que els empleats mantenen el seu lloc de treball.