Les comarques de la Catalunya Central van ser les que van registrar un creixement més elevat l'any passat, amb el 2,31 %, segons l'anuari econòmic comarcal de CatalunyaCaixa, que revela que tots els eixos territorials van créixer, a excepció de les terres de l'Ebre, que van cedir el 2,77 %.

Segons aquest anuari, el segon increment més important es va donar a les comarques de muntanya, amb el 2,12 %, mentre que l'eix metropolità de Barcelona, amb un increment de l'1,65 %, va superar de poc la mitjana catalana, que va ser de l'1,52 % del PIB.

L'augment de les comarques centrals s'explica pel bon comportament tant del sector serveis (+2,74 %) com de la indústria (+2,65 %). De les cinc comarques integrades en el territori central en l'anuari de CatalunyaCaixa va destacar especialment el creixement d'Osona (3,41), seguit del del Bages (2,40). Més modestament van créixer l'Anoia (0,87%), el Berguedà (0,82%) i el Solsonès (0,77%). La Cerdanya també va registrar un notable increment, del 3,21%, mentre que a l'Alt Urgell la pujada va ser de l'1,64%.

Per comarques, al Bages va créixer la indústria, 2,77% (gairebé va doblar la mitjana catalana, de l'1,50%) i també ho va fer de manera rellevant en els serveis (2,44%, quan la mitjana catalana va ser de l'1,76%). La construcció va tornar a créixer, l'1,33%, després d'anys de caigudes ininterrompudes, mentre que el primari va caure el 2,27%. Les dades de l'anuari de CatalunyaCaixa consoliden la tendència al Bages apuntada per l'estudi presentat dimecres per la Cambra de Comerç de Manresa, que revelava que el 2013 l'empresa privada de la comarca ja havia començat a guanyar pes en el conjunt de Catalunya, sobretot pel bon comportament de la indústria (vegeu Regió7 d'ahir).

A l'Anoia, els registres van ser en conjunt més modestos, amb un creixement del sector industrial del 0,15% i dels serveis del 2,10%, mentre que la construcció (-1,64%) i el primari (-8,55%) van experimentar una tendència negativa.