La Cooperativa Cadí de la Seu d'Urgell compleix cent anys i per celebrar-ho ha creat un nou formatge, ha editat un llibre repassant la història de la cooperativa i ha organitzat una exposició per donar-la a conèixer. Ahir es va celebrar el centenari, en un acte que va acollir la sala Sant Domènec de la Seu.

Durant l'acte, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va assegurar que "tenir una empresa de 100 anys revela que el país té una fibra forta, ja que ha passat dues guerres mundials, depressions, una guerra civil i dues dictadures". El president de la Cooperativa, Lluís Clotet, va destacar que a un centenari s'hi arriba "amb l'esforç de molta gent, dels ramaders socis, els treballadors i sobretot dels clients que ens fan confiança". L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va anunciar que des del consistori es proposarà donar la medalla d'honor de la ciutat a la Cooperativa Cadí.

Cadí va ser fundada el 9 d'octubre del 1915 per Josep Zulueta amb l'ajut d'un grup de pagesos. Va ser la primera del sector lleter en formar-se a l'estat espanyol. Des d'aleshores ha tingut un paper fonamental en l'arrelament i vertebració del territori pirinenc. La cooperativa està formada per 130 socis, tots ells de l'Alt Urgell i la Cerdanya.