El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va assegurar ahir que Volkswagen li ha ratificat que mantindrà les seves inversions a Espanya, mentre que el comitè d'empresa de Seat creu que aquestes afirmacions són una imprudència i posen en risc els diners promesos per VW.

En la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres, Soria ha reiterat que dijous es va reunir a Wolfsburg amb el nou president i conseller delegat del Grup Volkswagen, Matthias Müller, en què aquest li va confirmar que el programa d'inversions previst per a Espanya "no té cap tipus d'alteració".

El grup germànic té previst invertir 3.300 milions d'euros en la planta de Seat a Martorell i la resta, fins a 4.200 milions, està pendent d'explicació, encara que la majoria anirà a la planta de Volkswagen a Landaben.

Soria va explicar, a més, que ahir va enviar una carta al Grup Volkswagen en què ratifica el compromís del govern central amb els plans d'ajuda a la innovació si el consorci alemany compleix amb el programa d'inversions previstes a Espanya. Soria garanteix que tant les comunitats autònomes en les quals es troben les plantes a les quals van destinades les inversions, Navarra i Catalunya, com el mateix Govern central, posaran en marxa els plans d'ajuda a la innovació previstos.