El Gremi de Constructors i Obres de Manresa i Comarca està portant a terme entre els consistoris bagencs una campanya que té com a objectiu lluitar contra l'intrusisme laboral i també fomentar la persecució de l'economia submergida en aquest sector d'activitat econòmica.

En el marc d'aquesta campanya, l'entitat avisa els responsables municipals de la "conveniència d'incorporar a les llicències municipals d'obres el document de nomenament de constructor/a".

En el cas dels ajuntaments amb els quals ha signat acords de col·laboració, aquest document s'afegeix a la resta de documentació ja requerida en els permisos per portar a terme activitats de construcció o obres. El nomenament de constructor/a és una declaració que fa el mateix contractista, a través de la qual s'identifica i fa constar totes les seves dades, així com també fa constar que disposa de l'assegurança corresponent.

Per tal de sensibilitzar sobre la necessitat d'evitar aquest intrusisme professional en el sector, el gremi de constructors porta a terme visites als ajuntaments bagencs en què participa el president del gremi, Josep Alias, acompanyat de membres de la junta directiva o d'agremiats del municipi en qüestió i també els alcaldes, segons explica el mateix gremi de constructors.