Els països de l´OPEP incrementen la producció i preveuen menys oferta dels seus competidors

14.10.2015 | 08:04

L'OPEP va batre un nou rècord en la producció de cru perquè va augmentar el setembre fins als 31,57 milions de barrils diaris (mbd) i veu que l'estratègia de preus baixos dóna resultats, entre aquests una contracció de l'oferta dels seus competidors l'any que ve.
"El 2016, l'ajornament o cancel·lació de projectes continuarà, resultant en una contracció de 0,13 mbd dels subministraments no-OPEP", indica l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) en el seu informe mensual publicat ahir. El document apunta que l'actual estratègia d'aquest grup de dotze Estats, de defensar la seva participació de mercat abans que els "petropreus", aconsegueixin frenar el fort creixement de l'oferta de cru dels no membres de l'OPEP.
Recorda que el 2014 el creixement de la producció competidora va assolir el rècord de 2,24 mbd, que va contribuir a crear una oferta excedentària que va provocar una caiguda dels preus de prop del 50% des del tercer trimestre de 2014. "Les dades actuals de la primera meitat d'aquest any mostren un creixement (de l'oferta petroliera) no-OPEP d'1,77 mbd, abans de retrocedir de 0,42 mbd el tercer trimestre", assenyalen els experts de l'organització. Així les coses, calculen que en tot aquest any aquesta producció aliena a l'OPEP totalitzarà una mitjana de 57,24 mbd, i baixarà fins als 57,11 mbd el 2016. Les extraccions d'EUA baixaran de 13,60-13,54 mbd, i les de Rússia, de 10,75-10,69 mbd.
Per contra, l'OPEP vaticina que augmentarà la producció d'Amèrica Llatina (sense els membres de l'organització Veneçuela i Equador) fins als 5,19 mbd, des 5,15 mbd aquest any. Pel que fa al creixement anual de la demanda mundial de cru el 2015, el van revisar a l'alça de 40.000 bd respecte a l'informe del mes anterior, fins a l'1,5 mbd, o l'1,65%.
Els països de l'OPEP fixen en 92,86 mbd el consum del planeta aquest any i per al 2016 el corregeixen a la baixa, fins a 1,25 mbd, és a dir, l'1,35%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema