L'agència de qualificació de riscos Standard & Poor's (S&P) va rebaixar ahir la qualificació de crèdit del fabricant automobilístic Volkswagen una esglaó, a A-, des d'A, que equival a un notable baix des d'un notable.

L'agència de qualificació de riscos credticis també va informar que també va reduir la qualificació del crèdit del consorci automobilístic a curt termini des de A-1 fins a A-2.

"També vam baixar la nostra qualificació a llarg i curt termini dels instruments de deute de Volkswagen", va afegir aquesta agència de mesurament de riscos.

Així mateix, manté Volkswagen a la llista d'observació amb implicacions negatives, llista en la qual la va situar el 24 de setembre passat.

S&P també ha reduït en la mateixa mesura la qualificació de la filial de finançament Volkswagen Financial Services i de la nòrdica Volkswagen Finans Sverige AB, que també són a la llista d'observació amb implicacions negatives.

Els analistes de l'agència de qualificació de riscos consideren que la manipulació de les emissions en vehicles dièsel de marques del grup Volkswagen, a més a més, podria tenir un impacte negatiu en els seus volums de vendes i també en els preus dels cotxes, cosa que podria afectar el creixement del negoci i la rendibilitat de la filial de serveis financers, que finança el 26,5 % de les vendes de vehicles VW a tot el món i el 34% a Europa.