Tant la direcció com el comitè d'empresa de la planta d'Inovyn-Solvay a Martorell (Baix Llobregat) han admès avui la preocupació que existeix per la situació delicada que travessa aquest centre de producció, encara que han rebutjat que s'hagi decidit el tancament i, molt menys, a curt termini.

Segons una informació de TV3, que cita fonts del sector, la direcció de l'empresa química tindria plans per tancar la fàbrica de Martorell en haver arribat a la conclusió que la producció de clor en aquest centre s'ha fet "inviable".

Un portaveu de la direcció d'Inovyn-Solvay ha assegurat a Efe que és "fals" que existeixin plans per tancar la fàbrica de Martorell i ha subratllat que "res ha canviat" des de fa una mica més d'un mes, quan l'empresa va anunciar que tenia en estudi la revisió del futur de les inversions previstes per a la planta catalana.

"L'estudi no ha finalitzat i, per tant, no s'ha pres cap decisió", ha assenyalat.

En declaracions a Efe, el president del comitè d'empresa, Jordi Calvo, s'ha mostrat preocupat per la viabilitat del centre de producció a mitjà i llarg termini, encara que assegura que l'empresa els ha garantit que no hi ha plans de tancament.

"La situació és molt delicada i la fàbrica, si segueix així, es fa pràcticament inviable", ha assegurat, en referència als efectes de la decisió que va prendre el Govern a final d'agost d'excloure Inovyn-Solvay del contracte d'interrumpibilitat elèctrica, que l'ha deixat sense les bonificacions per al preu de la llum de les quals es beneficiava.

La planta de Solvay a Martorell, dedicada a la fabricació de PVC (policlorur de vinil), compta amb uns 500 treballadors.