Solvay admet preocupació pel centre de Martorell però no en preveu el tancament

"Si segueix així, la fàbrica es fa pràcticament inviable", afirma el comitè

21.10.2015 | 00:00

Tant la direcció com el comitè d'empresa de la planta d'Inovyn-Solvay a Martorell van admetre ahir la preocupació que existeix per la situació delicada que travessa aquest centre de producció, encara que rebutgen que se n'hagi decidit el tancament i, molt menys, a curt termini.
Segons una informació de TV3, que citava fonts del sector, la direcció de l'empresa química tindria plans per tancar la fàbrica de Martorell perquè hauria arribat a la conclusió que la producció de clor en aquest centre s'ha fet "inviable".
Un portaveu de la direcció d'Inovyn-Solvay va assegurar a Efe que és "fals" que existeixin plans per tancar la fàbrica de Martorell i va subratllar que "res ha canviat" des de fa una mica més d'un mes, quan l'empresa va anunciar que tenia en estudi la revisió del futur de les inversions previstes per a la planta catalana. "L'estudi no ha finalitzat i, per tant, no s'ha pres cap decisió", va assenyalar.
En declaracions a Efe, el president del comitè d'empresa, Jordi Calvo, es va mostrar preocupat per la viabilitat del centre de producció a mitjà i llarg termini, encara que assegurava que l'empresa els ha garantit que no hi ha plans de tancament. "La situació és molt delicada i la fàbrica, si segueix així, es fa pràcticament inviable", ha assegurat, en referència als efectes de la decisió que va prendre el govern central a final d'agost d'excloure Inovyn-Solvay del contracte d'interrumpibilitat elèctrica, que l'ha deixat sense les bonificacions per al preu de la llum de les quals es beneficiava.
La planta de Solvay a Martorell, dedicada a la fabricació de PVC (policlorur de vinil), té uns 500 treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema