El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, està en contacte amb els governs de Catalunya i Navarra per coordinar esforços amb l'objectiu de mantenir les inversions previstes i l'ocupació a les plantes del Grup Volkswagen a Martorell i Landaben (Navarra).

En la sessió de control al govern al Congrés, ahir Soria va afegir que cal continuar amb la política de suport, fonamentalment dels plans d'innovació, "perquè aquestes inversions puguin ser garantides". El titular d'Indústria va insistir que ha transmès per escrit dues vegades als directius del grup a Alemanya que el govern d'Espanya té el compromís de continuar donant suport a l'empresa a través d'aquestes línies de competitivitat. També els va recordar que aquestes ajudes a la innovació són objecte de procediment de concurrència competitiva, de manera que hi ha d'haver una convocatòria i es concediran a un tipus d'interès referenciat a les emissions dels bons del Tresor a 10 anys. Soria va reiterar que tot el treball i l'esforç del govern ha estat encaminat a preservar l'activitat econòmica del grup a l'estat, el nivell d'inversions compromeses i l'ocupació.

Aquestes explicacions les va donar després de ser preguntat pel diputat d'UDC Josep Sánchez Llibre sobre quines mesures té previst adoptar el Govern per garantir les anunciades inversions previstes per Volkswagen. Sánchez Llibre va destacar que cal canalitzar tots els esforços polítics i industrials per garantir els 22.000 llocs de treball del Grup Volkswagen a Espanya, 14.000 dels quals a Catalunya. El diputat també va comentar que és "rellevant" garantir un transport de mercaderies per ferrocarril eficient, "i accelerar al màxim la construcció del corredor Mediterrani de nord a sud". També va explicar que és necessari garantir la connexió ferroviària entre Seat i la xarxa ferroviària de Renfe que hi ha prevista per al final del 2016, i ampliar la longitud dels trens de mercaderies espanyols de 500 metres a 600 metres. Volkswagen va anunciar el dia 8 de maig passat una inversió de 4.200 milions d'euros a Espanya, dels quals 3.300 milions es faria a Martorell.