El 62% dels estudiants que el curs passat van acabar els seus estudis de formació professional a l'institut Lacetània de Manresa ja ha trobat feina, segons dades del centre. D'aquesta manera, l'índex d'inserció laboral del centre manresà se situa més de quinze punts per sobre de la mitjana de Catalunya, que és del 46%, segons posa de manifest l'estudi Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2015 que elabora el departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Respecte al curs anterior, el Lacetània ha augmentat els nivells d'inserció laboral dels alumnes, ha passat del 50% del 2013-2014 al 62% del curs 2014-2015. Per nivell d'estudis, els cicles forma-tius de grau superior són els que tenen un índex d'inserció laboral més elevat, que se situa en el 73% en el cas de l'institut Lacetània i en el 53% en el conjunt de Catalunya. En aquest àmbit, destaca el cicle de programació de la producció en fabricació mecànica, amb un percentatge d'inserció laboral del 100%. Dos cicles més se situen per sobre del 80%: administració i finances (81%) i desenvolupament d'aplicacions web (80%), mentre que el d'administració de sistemes informàtics en xarxa registra un índex d'inserció laboral del 71%.

En tota la resta de cicles de grau superior troben feina més de la meitat dels titulats, mentre que només el 19% continua estudiant.

En el cas dels cicles formatius de grau mitjà, el nombre d'alumnes que decideix continuar els estudis és més gran. Per aquest motiu, dels titulats a l'institut Lacetània el curs passat el 41% continua estudiant davant del 52% que treballa.