Sant Fruitós posa a concurs més de 27.000 metres quadrats de sòl industrial

31.10.2015 | 08:57

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha posat de nou a concurs 27.352 m2 de sòl industrial i comercial distribuïts entre els polígons industrials del Grau, Berga I Subsector 2 i Santa Anna III. En total, 11 parcel·les que el consistori posa a disposició de les empreses perquè s'hi puguin desenvolupar projectes innovadors amb unes condicions avantatjoses, diu el consistori. Les empreses poden utilitzar-les mitjançant una concessió de drets de superfície durant 52 anys o bé una compra directa a l'Ajuntament.
L'anomenada concessió de drets de superfície permet que l'Ajuntament mantingui la propietat del sòl destinat a activitats econòmiques alhora que "facilita la implantació d'empreses al municipi abaratint-los els costos, ja que aquestes no han d'adquirir el sòl per poder construir i desenvolupar la seva activitat, i no paguen cànon fins al sisè any com a període de consolidació de l'activitat", explica l'Ajuntament de Sant Fruitós. L'objectiu és que es generi activitat i sinergies d'ocupació i producció, insisteix l'Ajuntament.
El dia 19 passat es va fer l'anunci del contracte de licitació i el termini per presentar ofertes és de 4 mesos.
Aquesta és la tercera convocatòria que fa l'Ajuntament. En les dues anteriors s'hi van presentar dos projectes, però cap d'ells no s'ha acabat consolidant finalment.
Per aspirar a alguna de les parcel·les, els projectes empresarials interessats han d'acreditar diferents requisits, com ara la viabilitat econòmica i tècnica, la competitivitat, la generació de llocs de treball o el caràcter innovador de la proposta.
Per al dret de superfície de les parcel·les s'ha fixat un cànon que vol ser avantatjós per a l'adjudicatari ja que no es pagarà fins al sisè any de la formalització del contracte.
A partir del sisè any el con-tractista haurà d'abonar una quantitat fixada en el 0,4% de la valoració de la parcel·la. A més, hi haurà una part variable que consistirà, com a mínim, en el 2% dels beneficis nets obtingut per l'activitat que es desenvolupi a la finca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema