Sant Fruitós posa a concurs més de 27.000 metres quadrats de sòl industrial

31.10.2015 | 08:57

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha posat de nou a concurs 27.352 m2 de sòl industrial i comercial distribuïts entre els polígons industrials del Grau, Berga I Subsector 2 i Santa Anna III. En total, 11 parcel·les que el consistori posa a disposició de les empreses perquè s'hi puguin desenvolupar projectes innovadors amb unes condicions avantatjoses, diu el consistori. Les empreses poden utilitzar-les mitjançant una concessió de drets de superfície durant 52 anys o bé una compra directa a l'Ajuntament.
L'anomenada concessió de drets de superfície permet que l'Ajuntament mantingui la propietat del sòl destinat a activitats econòmiques alhora que "facilita la implantació d'empreses al municipi abaratint-los els costos, ja que aquestes no han d'adquirir el sòl per poder construir i desenvolupar la seva activitat, i no paguen cànon fins al sisè any com a període de consolidació de l'activitat", explica l'Ajuntament de Sant Fruitós. L'objectiu és que es generi activitat i sinergies d'ocupació i producció, insisteix l'Ajuntament.
El dia 19 passat es va fer l'anunci del contracte de licitació i el termini per presentar ofertes és de 4 mesos.
Aquesta és la tercera convocatòria que fa l'Ajuntament. En les dues anteriors s'hi van presentar dos projectes, però cap d'ells no s'ha acabat consolidant finalment.
Per aspirar a alguna de les parcel·les, els projectes empresarials interessats han d'acreditar diferents requisits, com ara la viabilitat econòmica i tècnica, la competitivitat, la generació de llocs de treball o el caràcter innovador de la proposta.
Per al dret de superfície de les parcel·les s'ha fixat un cànon que vol ser avantatjós per a l'adjudicatari ja que no es pagarà fins al sisè any de la formalització del contracte.
A partir del sisè any el con-tractista haurà d'abonar una quantitat fixada en el 0,4% de la valoració de la parcel·la. A més, hi haurà una part variable que consistirà, com a mínim, en el 2% dels beneficis nets obtingut per l'activitat que es desenvolupi a la finca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

El centre privat barceloní és el segon any consecutiu que rep el prestigiós guardó estatal

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Enllaços recomanats: Premis cinema