La banca i el govern central diuen que la UE no qüestiona la llei hipotecària

Isidre Fainé dubta que en un món informat "ningú" no s'hagi assabentat de les clàusules sòl

31.10.2015 | 08:57
Isidre Fainé
Isidre Fainé

El Tribunal de Justícia de la UE va declarar ahir il·legal el termini d'un mes recollit en la llei de protecció dels hipotecats per recórrer un desnonament, però tant la patronal bancària, l'AEB, com el govern central van coincidir que no qüestiona la legislació espanyola al respecte.
Segons van explicar a Efe fonts del ministeri d'Economia, la sentència del Tribunal de Justícia de la UE es refereix només a un aspecte "molt acotat a uns casos concrets i molt limitat en el temps", ja que se centra en el període d'un mes que es donava per intentar evitar un desnonament si existia una clàusula abusiva. La sentència fa al·lusió al període transitori d'un mes, que es va donar el 15 de maig del 2013, després de la publicació al BOE de la llei de mesures de protecció de deutors hipotecaris, perquè l'afectat per un procediment d'execució obert pogués al·legar davant el jutge que existia una clàusula abusiva en la seva hipoteca per tal de paralitzar el desnonament.
La patronal bancària destaca que la sentència del tribunal europeu esmena aquells casos que, segons ell, els hipotecats no van disposar de termini suficient per al·legar davant un jutge l'existència al seu contracte d'una possible clàusula abusiva. Per tant, per a la patronal bancària, igual que per a l'Executiu, la sentència té un "impacte molt limitat", ja que afecta aquells deutors hipotecaris que es trobaven en aquesta situació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema