El Tribunal de Justícia de la UE va declarar ahir il·legal el termini d'un mes recollit en la llei de protecció dels hipotecats per recórrer un desnonament, però tant la patronal bancària, l'AEB, com el govern central van coincidir que no qüestiona la legislació espanyola al respecte.

Segons van explicar a Efe fonts del ministeri d'Economia, la sentència del Tribunal de Justícia de la UE es refereix només a un aspecte "molt acotat a uns casos concrets i molt limitat en el temps", ja que se centra en el període d'un mes que es donava per intentar evitar un desnonament si existia una clàusula abusiva. La sentència fa al·lusió al període transitori d'un mes, que es va donar el 15 de maig del 2013, després de la publicació al BOE de la llei de mesures de protecció de deutors hipotecaris, perquè l'afectat per un procediment d'execució obert pogués al·legar davant el jutge que existia una clàusula abusiva en la seva hipoteca per tal de paralitzar el desnonament.

La patronal bancària destaca que la sentència del tribunal europeu esmena aquells casos que, segons ell, els hipotecats no van disposar de termini suficient per al·legar davant un jutge l'existència al seu contracte d'una possible clàusula abusiva. Per tant, per a la patronal bancària, igual que per a l'Executiu, la sentència té un "impacte molt limitat", ja que afecta aquells deutors hipotecaris que es trobaven en aquesta situació.