Un sindicat de Catalunya Caixa ha denunciat davant de la fiscalia presumptes irregularitats en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 2010 que va permetre suposadament a directius, consellers i sindicalistes de Caixa Catalunya aconseguir de forma irregular indemnitzacions en les prejubilacions que podrien arribar als 18 milions d'euros, segons publiquen 'okdiario' i 'Vozpópuli'.

La denúncia, presentada pel sindicat Atrae, representat al Consell d'Administració de l'antiga caixa catalana, ara en mans del BBVA, sosté que aquest grup de persones es va valer de l'ERO per prejubilar-se amb quantitats milionàries sense haver complert l'edat mínima de 55 anys recollida en l'acord social subscrit. Aquest ERO, que va afectar 1.630 treballadors, es va fer quan l'entitat ja havia rebut diners a través del FROB. Les presumptes irregularitats afecten fins a 11 delegats sindicals de CCOO, SEC, SEC-T, UGT i CSICA, que van sortir de l'entitat sense complir les condicions de l'ERO per la via de prejubilació, ja que tenien 53 o 54 anys.

Aquest grup de sindicalistes es va valer de l'ERO per prejubilar-se amb milionàries quantitats sense haver complert l'edat mínima de 55 anys recollida en l'acord social. La quantitat mitjana que van percebre s'estima en uns 420.000 euros per als delegats sindicals i quantitats encara més grans en el cas dels exdirectius. D'altra banda, dos empleats de l'alta direcció haurien abandonat l'entitat l'últim dia d'aplicació de l'ERO, el 31 de desembre del 2011, mitjançant la via de la prejubilació, sense complir les condicions.