La Fundació Universitària del Bages presentarà aquesta tarda, a partir de les 6, el llibre Introducció a la macroeconomia, de Jordi Franch, doctor en Economia i professor dels estudis d'ADE de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC, a més de columnista de Regió7. La presentació d'aquesta obra, la tercera d'Edicions FUB, inclourà la presència de l'economista José María Gay de Liébana, que pronunciarà la conferència titulada "On estem? Analitzant la situació econòmica actual".

Introducció a la macroeconomia pretén oferir una visió sistèmica de la macroeconomia, acostar a les diverses teories que formen aquesta disciplina, explicar els errors comesos per la macroeconomia dominant a partir d'exemples de la realitat econòmica del moment i proposar alternatives de millora en aquest àmbit, segons avancen fonts de la FUB. La publicació "parteix del convenciment que la macroeconomia i el keynesianisme han esdevingut els principals justificants de les polítiques econòmiques dels governs i que han motivat canvis tant en el contingut com en el mètode de l'economia".

Aquest és el segon llibre de Jordi Franch Parella (Manresa, 1968) després de publicar Economia (Unión Editorial, 2013), un manual d'introducció a la teoria econòmica adreçat a estudiants que s'inicien en el món de l'economia.

Amb Introducció a la macroeconomia, Edicions FUB afegeix un segon volum a la col·lecció Expertia, iniciada amb la publicació de Manual de accidentes de múltiples víctimas y catástrofes, coordinat per Susana Simó, i Experimentar, quin repte!, un recull de propostes de la Fira d'Experimentació.