El PIB de set comunitats autònomes, entre les quals Catalunya (+0,9%), ha crescut per damunt de la mitjana de l'estat (0,8 %) entre els mesos de juliol i setembre d'aquest any en relació amb el trimestre anterior, segons estimacions de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

La Rioja i Balears són les comunitats amb els creixements del PIB més elevats el tercer trimestre respecte al segon, l'1,2 i 1,1 % respectivament, davant de les Canàries, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana i Navarra, totes elles amb taxes del 0,9 %. Amb creixements del PIB iguals a la mitjana estatal es van situar Andalusia, Aragó, Astúries i Galícia. Madrid, País Basc, Extremadura i Castella-la Manxa van comptabilitzar taxes del 0,7 %, mentre que Cantàbria va arribar al 0,6 % i la més baixa va correspondre a Múrcia (0,4 %).

L'AIReF, que utilitza una metodologia d'estimació trimestral del PIB creada per la divisió d'Anàlisi Econòmica de la institució, publica també les taxes interanuals del tercer trimestre del 2015 en relació amb el mateix període de l'any anterior. Segons aquesta taxa interanual, cinc comunitats superen la mitjana nacional, del 3,4 %: Balears i Comunitat Valenciana (4,3 %), la Rioja (3,8 %), Canàries (3,7 %) i Catalunya (3,6%). Les taxes de creixement més baixes es van donar a Múrcia (2,5 %), Castella-la Manxa (2,6 %), Extremadura i Astúries (2,8 %) i Galícia (2,9 %).