AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector agrari, ha generat a les comarques del Bages, Berguedà i Osona un volum de negoci de 253 milions d'euros aquests últims dotze mesos, el 2% més que en el mateix període de l'any anterior. Actualment, CaixaBank disposa de 3.200 clients del sector agrari a la Catalunya Central i de 3 oficines especialitzades a Manresa, Cardona i Prats de Lluçanès.

En el seu conjunt, AgroBank ha crescut el 7 % en el seu primer any de funcionament, fins a arribar als 15.000 milions d'euros de volum de negoci. En aquest període, l'entitat catalana ha registrat més de 53.000 noves altes de clients agraris i ha arribat a un total de 333.000 usuaris, amb una quota de mercat del 25 %, segons va informar ahir en un comunicat.

CaixaBank assegura que els bons resultats d'aquesta línia de negoci són fruit, principalment, de la seva aposta per crear oficines especialitzades ubicades als nuclis de població l'activitat econòmica dels quals se sustenta en bona mesura sobre el sector agrari. Actualment, la xarxa d'oficines especialitzada en el sector agrari de CaixaBank té 578 sucursals a tot Espanya, fet que suposa un augment de gairebé el 50 % respecte a l'any passat. L'objectiu d'AgroBank és arribar al lideratge del sector agrícola espanyol potenciant la seva notorietat acudint a les principals fires agrícoles del país i implicant-se més en accions formatives per al sector.

AgroBank va celebrar la setmana passada a Madrid la seva primera convenció, a la qual van acudir més de 600 directius d'aquesta nova xarxa, així com el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz. Durant la seva intervenció, Alcaraz va destacar que AgroBank ha contribuït a reforçar la posició de referència de l'entitat al negoci agrari, amb una quota de penetració en cooperatives del 49 %. Segons dades facilitades per l'entitat, Espanya és el quart país de la UE en producció agrària i té prop de 30.000 empreses i un milió d'explotacions agràries que generen prop de 2,5 milions de llocs de treball.